Hastaneye Geldiğinizde


Hastanemize geldiğinizde sizi danışmadaki arkadaşlarımız karşılayacaklar. Her türlü sorunuzu onlara iletebilir, gerek kendi işlemleriniz gerekse hastanede bulunan yakınlarınızla ilgili bilgiyi kendilerinden alabilirsiniz.


YEŞİL KART ve 2022 sayılı kanuna tabi hastalar sevk ile başvurmak zorundadır.


Eğer polikliniğimize gelmişseniz; İlk Kayıt bölümünde bulunan sıramatikten aldığınız sıra geldiğinde "İlk Kayıt Sekreteri" olan arkadaşlarımız sizleri güler yüzle karşılayacak ve sizlere yardımcı olmak için görevlerini en iyi şekilde yerine getireceklerdir. Polikliniklerimize eğer randevu alarak gelmişseniz randevu saatinden, lütfen en az 15 dakika erken geliniz. Siz geç geldiğinizde, sizden sonraki randevularda aksamalar oluyor. Eğer zamanında geldiniz ve 15 dakika beklettik ise, lütfen Hasta İletişim Birimi Sorumlusuna bildiriniz. 

 

Hastanemizdeki tüm süreçlerinizde her türlü yardım talebinizi "Danışma - Hasta Hizmetleri" görevini üstlenmiş arkadaşlarımıza iletebilirsiniz. Onlar, hastanemizle ilgili her türlü işleyişi iyi bilen ve sizi rahat ettirmek isteyen arkadaşlarımızdır. Bizim için önemli olan, hastanemize geldiğiniz andan itibaren kendinizi evinizde hissetmenizdir. Bunun için çaba harcayacağımıza ve her zaman bu konuda kendimizi geliştireceğimize söz veriyoruz.

Poliklinikte işlemleriniz bitip evinize döndüğünüzde, eğer bir problemle karşılaşırsanız ya da bir soru sormanız gerekirse 24 saat boyunca, rahatlıkla hastanemizi arayarak nöbetçi hekime ulaşabilirsiniz. O sizi dikkatle dinleyecek ve sorununuzu çözmeye çalışacaktır. Gerekirse kendi doktorunuzla da görüşecek ve gecenizi huzurlu geçirmenizi sağlamak için elinden geleni yapacaktır.

 

Eğer hastanemizde yatarak tedavi olmaya gelmişseniz; tercihinize göre size özel odalarımız ayarlanacaktır. Tercih ettiğiniz odanın müsait olmaması durumunda, ilk fırsatta istediğiniz odaya transfer edilebilirsiniz. 

Rahatlığınız en büyük önceliğimizdir. Fakat değerli eşyalarınızı evde bırakmanızı rica ediyoruz. Ameliyat veya başka bir girimsel işlem yapılacak ise, tüm ziynet eşyalarınızın çıkartılacağını hatırlatmak isteriz. Yanınızda değerli eşyalar var ise, refakatçinize veya güvenlik birimine emanet edebilirsiniz.  

Odanın tanıtımı hemşireniz tarafından yapılacak ve odada bulunan tüm eşyaların kullanımı anlatılacaktır. 

Odalarımızda enfeksiyon kontrolünü ve güvenliğinizi sağlamak için yiyecek bulundurulmamasına önem veriyoruz. Buzdolabınızı içecekleriniz için kullanabilirsiniz. Eğer özel bir diyetiniz yoksa 24 saat hizmet veren kafeteryamızdan faydalanabilirsiniz. 

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesinde hastalarımızın güvenliğine çok önem veriliyor. Eğer sorularınız ve endişeleriniz varsa mutlaka bize söyleyin ve anlamadıysanız tekrar sorun. Sağlığınız, doktorunuzun, hemşirenizin ya da diğer sağlık bakım profesyonellerinin size söylediği şeyleri anlamadığınızda utanmanızdan çok daha önemlidir. 
Güvenliğinizle ilgili herhangi bir şeyi sormaktan çekinmeyin. 
Hemşire veya doktora yanlış tedaviyi aldığınızı düşündüğünüzde bunu söylemekten çekinmeyin. 
Uygulanan tedaviye dikkat edin. Doğru tedavileri ve ilaçları doğru sağlık profesyonelleri tarafından aldığınızdan emin olun. Varsayımlarda bulunmayın. 
Herhangi bir şey size doğru gelmediğinde hemşire ya da doktora söyleyin.
Hemşire ya da doktorunuzun herhangi bir tedavi ya da ilaç uygulamadan önce isminizi sorarak kimliğinizi doğruladığından emin olun. Tanılarınız, uygulanacak tıbbi testler ve tedavi planınız konusunda kendinizi eğitin.
Doktorunuza, sizin hastalığınızı tedavi etme konusunda kendisini nitelikli kılan uzman eğitimi ve tecrübesi konusunda sorular sorun (ve aynı soruları sizi yönlendirdiği diğer doktorlar için de sormayı unutmayın).
Durumunuzla ilgili bilgi isteyin.
Güvenilir bir aile üyesi ya da arkadaşınızdan sizin için vekil olmasını isteyin. Vekiliniz siz stres altındayken sormayı düşünemediğiniz soruları sizin için sorabilir. 
Hangi ilaçları aldığınızı ve neden aldığınızı bilin. İlaç hataları dünyada en sık yapılan sağlık bakım hatalarıdır.
İlaçların amacını sorun. Bununla ilgili marka ve isimleri dâhil olmak üzere yazılı bilgi isteyin. Ayrıca ilacınızın yan etkileri konusunda da sorular sorun.
Bir ilacı tanıyamadıysanız ilacın sizin için olup olmadığını doğrulatın. Ağız yoluyla alınan ilaçları yutmadan önce sorun ve serum-sıvı kaplarının paketlerini okuyun. Eğer bunu yapacak kadar kendinizi iyi hissetmiyorsanız, refakatçinizden sizin için yapmasını isteyin.
Eğer serum verildiyse, hemşirenize sıvının "bitmesinin" ne kadar süreceğini sorun. Eğer doğru şekilde damlamadığını düşünüyorsanız hemşirenize söyleyin (çok hızlı ya da çok yavaş).
Her yeni bir ilaç aldığınızda, doktorlarınıza ve hemşirelerinize allerjileriniz hakkında ya da geçmişte aldığınız ilaçlara karşı verdiğiniz olumsuz reaksiyonlar hakkında bilgi verin.
Tedavinizle ilgi her karara katılın. Sağlık bakımı ekibinin merkezi sizsiniz.
Siz ve doktorunuz, size ne yapılacağı konusunda tam olarak anlaşmaya varmalısınız.